Kathmandu

Samenwerking met Kathmandu

Voor elke WakaWaka die verkocht wordt bij Kathmandu Outdoor & Travel, zal er een WakaWaka Light gedoneerd worden aan stichting Topaspiraties. Stichting Topaspiraties is opgezet door Katja Staartjes, Nederlands meest succesvolle bergbeklimster. Tijdens de bevingen was zij in Nepal ter voorbereiding op de beklimming van de Gurla Mandhata (7694 m), West-Tibet. Met eigen ogen heeft zij de verwoesting van de beving aanschouwd. Met de Stichting Topaspiraties gaat zij zich inzetten om lokaal hulp te bieden.

 

Hulp School Kakani Helambu

Stichting Topaspiraties gaat minimaal voor € 20.000,- bijdragen aan de wederopbouw van een school in Helambu. Het betreft de Shree Palchowk Lower Secondary School in het dorp Kakani (2000 meter). Dit dorp ligt even ten noorden van Melamchi Pul, in het trekkinggebied Helambu (district Sindhupalchok). Het is slechts 9 km verwijderd van de reguliere trekkingroute Chipling-Gosainkund, waar wij ons bevonden ten tijde van de aardbeving op 25 april jl. Buiten de moesson is het dorp per jeep vanuit Kathmandu te bereiken. Vanuit het noorden is dat alleen mogelijk te voet: bv. via Tharepati of via de bergpas Kanja La (Langtang). De school heeft 170 leerlingen in de leeftijd van 5 – 15 jaar (klas 1-8), afkomstig uit tien omliggende dorpjes. De Palchowk School had 10 lokalen en is door de aardbeving zodanig verwoest, dat volledige nieuwbouw noodzakelijk is. Op dit moment wordt er lesgegeven in tenten, wat een forse wissel trekt op leraren en scholieren, gezien de hevige regenval. Namens de stichting heeft Chhiree Sherpa de eerste ‘advance payment’ overhandigd aan het hoofd van de school, Netra Bahadur Bhujel, die hiervoor speciaal naar Kathmandu afreisde. Hij bedankt alle donateurs namens leraren, scholieren en ouders! Na de moesson zal gestart worden met de herbouw, volgens een ‘aardbevingbestendige’ constructie.

 

Jouw bijdrage

Dankzij jou kunnen wij weer een WakaWaka Light uitdelen aan de mensen die het juist nu zo hard nodig hebben! Bedankt voor je donatie. Meer weten over stichting Topaspiraties? Neem dan eens een kijkje op de website.

triangle-left time play google-plus twitter instagram youtube facebook flickr sun truck basket angle-left angle-right check plus-circle plus