Word nu aandeelhouder van WakaWaka, een duurzame off-grid solution op zonne-energie. Samen zetten we overal in de wereld het licht aan!

WAKAWAKA: CELEBRATING “RETURN ON IMPACT”

WakaWaka is een snel groeiende social enteprise en biedt jou nu de mogelijkheid om te investeren en aandeelhouder te worden. Wereldwijd zijn er 1,2 miljard mensen niet aangesloten op het elektriciteitsnet. Zij zijn afhankelijk van levensgevaarlijke, giftige en ook nog eens dure kerosine lampen en kaarsen. Gezamenlijk geven deze mensen jaarlijks meer dan $30 miljard uit aan kerosine voor een klein beetje licht ’s avonds. Voor WakaWaka is dit de belangrijkste doelgroep en het bedrijf is dan ook opgericht om juist deze mensen van licht te voorzien. Naast een gebrek aan veilig licht, betekent geen toegang tot elektriciteit ook dat bijvoorbeeld het opladen van mobiele telefoons problematisch is. WakaWaka biedt een veilige, duurzame en betaalbare off-grid solution op zonne-energie. Elke aankoop van een WakaWaka in Europa of de USA, zorgt ervoor dat wij elders in de wereld het licht aan kunnen zetten.

Er zijn inmiddels ruim 700.000 WakaWaka’s verkocht dankzij de inzet van onze organisatie en een betrouwbaar netwerk van leveranciers en partners. Maar wij hadden dit succes niet kunnen bereiken zonder de support van onze crowd, onze Agents of Light.

INVESTEER IN: SAFE SUSTAINABLE SOLAR FOR ALL

WakaWaka biedt dezelfde kwaliteit producten aan in zowel westerse markten, als in ontwikkelingslanden. Iedereen heeft recht op de beste kwaliteit. Je investeert in alle activiteiten van WakaWaka wereldwijd, via de WakaWaka Holding. Dus zowel in onze activiteiten in de US en Europa, alsook in onze operatie in Rwanda.

WAT BIEDEN WE JOU?

Wij bieden jou een achtergestelde converteerbare lening aan met een rente van 6% op jaarbasis. Je hebt het recht en de keuze om deze lening te converteren naar aandelen. Verder naar beneden lees je meer over de voorwaarden voor jouw “Return on Impact” (onze invulling van Return on Investment).

WAT IS ONZE IMPACT?

Elke aankoop van een WakaWaka in Europa of de USA, zorgt ervoor dat wij elders in de wereld het licht aan kunnen zetten. Met elke aankoop van een WakaWaka steun je ons Share the Sunprogramma, beheerd door de WakaWaka Foundation, en doneren we WakaWaka’s aan mensen in noodsituaties. Zo hebben wij WakaWaka’s gedistribueerd in het door ebola getroffen Sierra-Leone en Liberia en aan Syrische vluchtelingen die dankzij hun WakaWaka hun mobiele telefoon kunnen opladen en in contact konden blijven met familie. Van de slachtoffers van de aardbeving in Nepal tot aan de recente getroffenen van orkaan Matthew; wanneer het donker wordt beschikken zij over een betaalbare en duurzame bron van licht. Zij kunnen nu het meeste uit hun dag halen, door dat ze nu ook ‘s avonds kunnen werken of huiswerk kunnen maken.

Daarnaast creëren we via trainingsprogramma’s van onze organisatie in Rwanda banen voor mensen in rurale gebieden en helpen wij bij de financiering van WakaWaka’s voor agrarische coöperaties. Om dit alles te realiseren werken we nauw samen met organisaties zoals Save the Children, Habitat for Humanity, The Federation of International Red Cross and Red Crescent Societies (het Rode Kruis), The International Rescue Committee (in NL: Stichting Vluchteling) en World Vision.

SINDS DE OPRICHTING IN 2012 HEEFT WAKAWAKA DE VOLGENDE MIJLPALEN BEREIKT

  • Meer dan 700.000 WakaWaka’s verkocht
  • Ruim 1 miljoen mensen van licht voorzien in noodsituaties en ontwikkelingslanden
  • €11 miljoen omzet in 4 jaar tijd (gemiddeld 56% omzetgroei)
  • Winnaar van verschillende prestigieuze (innovatie) prijzen
  • Distributie in meer dan 40 landen en kantoren in Nederland, USA en Rwanda
  • ruim €5 miljoen aan bruto mediawaarde gegenereerd in internationale pers (TV, print, online)
  • Clinton Global Commitment gehaald “1 million lives impacted”
  • Steun van grote schare aan (inter)nationaal bekende mensen:

President Clinton, Kofi Annan, Al Gore, Aartsbisschop Tutu, Marco Borsato, Will.I.Am, Ariana Huffington (Huffington Post), Richard Branson, Janet Jackson, David Copperfield, Rose McGowan, Donna Karan, Bert & Ernie, diverse Presidenten, CEO’s en ambassadeurs en vele, vele anderen. Wij noemen hen samen met vele tienduizenden andere fans, medewerkers, klanten en volgers: Agents of Light!

WakaWaka is sterk gegroeid in haar nog prille bestaan. Mede dankzij eerdere investeringen door onze grote wereldwijde community van crowdfunders (noemen wij “Agents of Light”), Eneco, FMO, Wero Panga en diverse Angel investors uit onder andere het PYMWYMIC netwerk, hebben wij de organisatie opgezet en uitgebreid, en ons huidige productportfolio ontwikkeld.

Met distributie in meer dan 40 landen en kantoren in Nederland, de USA en Rwanda zijn we met recht een internationale organisatie geworden. We hebben inmiddels bewezen dat we met WakaWaka niet alleen een sterk merk hebben weten neer te zetten, maar dat het business model dat we gekozen hebben zowel uniek als succesvol is.

WAAR GAAN WE HET GELD VOOR GEBRUIKEN?

Product road map

Onze WakaWaka Power+ is mede dankzij een campagne via OnePlanetCrowd in 2012 ontwikkeld en heeft inmiddels al een aantal upgrades doorgemaakt. Het is nu tijd om onze range uit te gaan breiden met varianten met een nog langere batterijduur en de nieuwste LED en solar technologie waarmee WakaWaka nog efficiënter wordt.

Opschalen internationale distributie

Momenteel vind je WakaWaka in Nederland al bij winkels zoals Bever, ANWB, Bol.com en Coolblue. Binnenkort ook bij Mediamarkt en er zit nog meer in de pijplijn. In de USA vind je WakaWaka inmiddels al via Brookstone, diverse airportstores, Best Buy, en diverse webshops waaronder natuurlijk ook Amazon. Om onze impact te vergroten willen we de komende jaren onze internationale distributie gaan opschalen om ervoor te zorgen dat onze WakaWaka’s in de toekomst op nog meer plekken verkrijgbaar zijn.

DIRECT ANTWOORD OP JOUW VRAGEN:


 

triangle-left time play google-plus twitter instagram youtube facebook flickr sun truck basket angle-left angle-right check plus-circle plus